Archieven: Evenementen (Pagina 1 van 4)

Kleedjesmarkt

Om dit jaar een goed alternatief te bieden organiseren we een kleedjesmarkt ofwel kofferbak markt.
Heb jij spullen waar je niets meer mee doet en waar je andere blij mee kan maken? Dan is dit je kans!

We gebruiken een app om de locaties van alle kleedjes in kaart te brengen. Deze manier is handig om zoveel mogelijk de kopers en verkopers te verspreiden.

Oldtimertocht

De inmiddels traditionele old-timertocht. Maar deze keer met een extra feestelijk tintje. De old-timers kunnen zich opstellen vanaf 12.00 uur op het Dorpsplein. We zorgen voor gezellige aankleding en natuurlijk een hapje en een drankje.

 

Vanaf 13.30 uur zet de colonne zich in beweging. Op dat zelfde tijdstip begint in Lopik ook een colonne te rijden. Deze colonne hoopt om 15.30 uur op het Dorpsplein te arriveren. U kunt dan deze oude beauty’s bekijken en een praatje maken met de bestuurders.

 

Rond 17.00 uur hoopt de Benschopse colonne weer te arriveren op het Dorpsplein.

 

Speciaal voor degene zonder old-timer is er de mogelijkheid om met de bus mee te rijden. Stichting Oranje Benschop heeft twee old-timer touringcars gehuurd. Voor €5,- pp kunt u de hele middag mee. Voor een consumptie wordt gezorgd. 
Opgeven kan via Ricklangerak1988@gmail.com of via 0611398015 (bij voorkeur via whats app) Wees er op tijd bij, want vol=vol!

 

Voor wie een old-timer bezit en mee wil rijden: Starten vanuit Benschop graag opgeven bij Aart Klok, bevrijdingsritbenschop@gmail.com of 0621832418 (na 18.00 uur, bij voorkeur via Whats app)

Versier je huis of tuin

Versier je eigen huis of tuin.

Met als thema ‘oranje boven’ roepen wij alle Benschoppers op hun eigen huis of tuin, allebei mag natuurlijk ook, feestelijk aan te kleden. 

Hoe leuk zal het niet zijn om in ons dorp Benschop op verschillende plekken een feestelijk uitgedoste woning of tuin aan te treffen. Alles mag wat dat betreft dus laat je creativiteit vooral de vrije loop. Slingers, opblaasbare attributen, vlaggen, mooie kindertekeningen, ballonnen, serpentines en alles wat je nog méér kunt bedenken om je huis of tuin op onze Koningsdag 2021 kleur te geven. 

Op maandagavond 26 april aanstaande zullen een tweetal van onze hooggekwalificeerde juryleden de meest fraaie en originele versieringen beoordelen en bekronen met een mooie prijs. 

Dus trek alvast je plan en ga aan de slag met de voorbereidingen, want er zijn echt mooie prijzen te winnen. 

Wij kijken nu al uit naar de resultaten en veel succes.   

Foto-puzzel-tocht

Raad de plaat

Ons dorp kent vele mooie en verrassende huizen en plekjes. Oude gevelstenen, monumenten of juist hele moderne uitingen. Speciaal voor koningsdag is er een collage gemaakt met details van ons mooie dorp. Maar…herkent u ze allemaal?

Vandaar dat we er een mooie foto-puzzelrit van hebben gemaakt. U vindt het geheel in ons Oranjeboekje. U en jij kunnen hem op eigen tijd fietsen, lopen of rijden. Dat kan in één keer, dat is dan wel bijna 25 kilometer, of in stukjes. Het startpunt, foto 1 bevindt zich bij het oude-gemeentehuis. Vervolgens gaan we via de smalle kant naar Polsbroekerdam. Daar nemen we de brede kant terug. Op Dorp aangekomen gaan we via de Oranje Nassaustraat, Koningin Wilhelminastraat, Kapt. van Zijll-laan, Zonnedauw, Overzegge, Sandtpad, Lansing terug naar het Dorp. Vandaar blijven we de brede kant volgen tot aan ‘t Hemeltje. Via de smalle kant komen we uiteindelijk weer bij ons startpunt uit. Voor de bewoners van de “buurt”: U kunt eigenlijk gewoon voor de deur beginnen.

Onderweg kunt u twee maal een traktatie verwachten.

Het puzzelen is eigenlijk heel eenvoudig: het huisnummer behorende bij één van de 50 foto’s schrijft u bij de foto. Aan het eind telt u alle nummers bij elkaar op en u appt of sms’t dat getal naar 06……. Vergeet niet u naam en adres mee te sturen! U kunt dit doen tot en met zaterdag 1 mei. Uit de goede inzendingen verloten we drie hele mooie prijzen.

  1.  
  2.  
  3.  

Voor de duidelijkheid: als er twee huisnummers zijn op het adres van de foto, dan neemt u het huisnummer wat het dichtstbij het gefotografeerde detail is.

Succes!!

Koffie en thee

Dit jaar geen koffie of thee in het Dorpshuis XXL maar in uw eigen woonkamer onder het genot van de oranjekoeken.  Deze zijn huis aan huis verspreid. 

Senioren middag

De seniorenmiddag is op vrijdag 24 april van 14.00 tot 16.00 uur
in het Dorpshuis XXL.

Een gezellige middag voor de senioren van Benschop. We beginnen met koffie en een ouderwetse lekkernij. Daarna gaan we Oud-Hollandse spelletje doen. Natuurlijk sluiten we af met toost op onze koning!

De toegang is gratis.

Aubade

Door alle maatregelen rondom Covid-19 is een aubade zoals we die gewend zijn niet mogelijk.

Toch willen we als Benschoppers met elkaar Koningsdag starten. Deze keer vanuit uw eigen huiskamer. Via YouTube …………… zenden we om 10 uur een digitale aubade uit. Het zou heel leuk zijn als u op deze manier met elkaar Koningsdag 2021 te beginnen!

We hopen dat u erbij bent!

Dodenherdenking

De dodenherdenking is op maandag 4 mei van 19.50 tot 20.30 uur bij Benedeneind ZZ 361.

Na eerst de herdenking op de Hervormde begraafplaats (19.00 uur) voor gevallen vliegers, is er de dodenherdenking bij het monument.
Met elkaar willen we stil-staan en stil-zijn bij wat er 75 jaar geleden is gebeurd. Maar ook om te beseffen dat vrijheid en vrede zwaar bevochten zijn.

Een strijd die wereldwijd gevoerd is mede met Nederlandse inzet.

Buffet

Na het overweldigende succes van vorig jaar, is er weer een OranjeBuffet in het Dorpshuis XXL.

Dit jaar zal er op meerdere plekken in de zaal een buffet staan, zodat u niet te lang in de rij hoeft te wachten. De kosten zijn € 13.50 voor volwassen en kinderen tot 12 jaar €7.50.

Opgeven kan via info@oranjebenschop.nl of door te bellen naar
06-43069505 (Johan Schouten).

Smederij Terberg

De smederij van Terberg opent van 12.00 uur tot 16.30 uur haar deuren voor het publiek.

De smederij van Terberg is in oude luister hersteld.
Kom kijken hoe dit Benschopse familiebedrijf is begonnen.

U bent welkom bij Terberg Benschop op Dorp 177.

« Oudere berichten

© 2021 Stichting Oranje Benschop

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑